IYCOB

Het Iyengar Yoga Centrum Oosterhout en Breda (IYCOB) is opgericht in 1989 door Pascal Poell. Na 5 jaar kwam Irma Menssink erbij en samen zijn ze het gaan uitbreiden. Er kwam een vaste eigen locatie in Oosterhout zuid in 1998. In Breda waren de lessen in het wijkcentrum “De Vlieren”, tot ze in 2008 ook een vaste locatie konden kopen in Breda zuidwest net buiten het centrum.
Pascal komt in het bestuur bij de oprichting in 1995 van de Iyengar Yoga Vereniging Nederland, en beide blijven daarna altijd actief binnen de vereniging met verschillende functies. Zowel Pascal als Irma gaan regelmatig naar India voor bijscholing op het Instituut van B.K.S. Iyengar. Daarnaast volgen zij regelmatig workshops in binnen en buitenland.
Het 10 jarig jubileum is feestelijk gevierd in Oosterhout met een yoga demonstratie, film en live muziek uit India.
In de periode daarna hebben beide meerdere examens gedaan voor hogere leraren niveaus.
Het les aanbod breidde zich uit met speciale lessen, zoals medische lessen, meditatie. En vanaf 2005 nodigt het IYCOB bijna elk jaar een gastdocent uit India uit voor een workshop. Pascal wordt dan ook examinator voor de IYVN, en de laatste 10 jaar examineert hij ook in het buitenland. Tegenwoordig is ook Irma examinator.
Het 25 jarig bestaan is groots gevierd in Breda met wederom een yoga demonstratie, film over een kinderschool project in India, verschillende gast sprekers en live dans uit India.

Een jaar na het 30 jarig bestaan is er een interview opgenomen, als onderdeel van een promotie filmpje.

Pascal_Irma