Docenten

Pascal Poell (’66)

is de oprichter van het Iyengar Yoga Centrum Oosterhout en Breda, geeft leidingen regelt samen met zijn vrouw Irma Menssink onder andere de dagelijkse gang van zaken.
Hij beoefent Iyengar yoga sinds 1984 en is gediplomeerd Iyengar yoga docent sinds 1990. Hij heeft Level 3 van Iyengar yoga, en is in opleiding voor Level 4. Hij is geregistreerd houder van het Iyengar Yoga Trade Mark. Hij heeft in 1994 de propedeuse van het Nederlands College voor Natuurgeneeskunde (NCN) behaald. Tevens is hij lid van de IyengarYoga Vereniging Nederland (IYVN) sinds de oprichting, en heeft/had zitting in het bestuur en verschillende commissies binnen deze Vereniging. En hij is al 30 jaar lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN).
Sinds 1991 heeft hij meer dan 20 maal Poona in India bezocht om les te krijgen op het RIMYI (Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute). Hij is bijna elk jaar op het RIMYI voor zijn verdere yogaverdieping. Hij heeft vanaf 1987 vele malen les gehad van B.K.S. Iyengar, Geeta S. Iyengar, Prashant S. Iyengar en Abhijata Sridhar Iyengar. En verder volgt hij regelmatig workshops van internationale Iyengar yoga docenten. Zie ook interview.

LR-Fotografie-A-Klomp-AK-Poell-_DSC4232
LR-Fotografie-A-Klomp-Poell-_DSC4243

Irma Menssink (’62)

geeft samen met haar man Pascal Poell leiding aan het Iyengar Yoga Centrum Oosterhout en Breda. Zij is gediplomeerd natuurgeneeskundige (1988, NCN).
Vanaf 1998 geeft zij aan verschillende yogagroepen les en heeft jarenlang de zwangerschapsyoga les verzorgd. Zij is gediplomeerd Iyengar yoga docent sinds 2006, en heeft het Level 3. Zij is eveneens geregistreerd houder van het Iyengar Yoga Trade Mark en lid van de Iyengar Yoga Vereniging Nederland (IYVN). Zij heeft in 2000, 2004, 2008, 2015, 2017, 2018 en 2019 het RIMYI in India bezocht en lessen gevolgd en volgt regelmatig workshops van internationale Iyengar yoga docenten. Verder geeft zij begeleiding in meditatie en biedt de mogelijkheid tot spirituele begeleiding ondersteunt met Bach-bloesem-remedies en aura soma (kleurentherapie).