U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Docenten

Pascal Poell ('66)


Pascal PoellPascal Poell

is de oprichter van het Iyengar Yoga Centrum Oosterhout en Breda, geeft leidingen regelt samen met zijn vrouw Irma Menssink onder andere de dagelijkse gang van zaken.
Hij beoefent Iyengar yoga sinds 1984 en is gediplomeerd Iyengar yoga docent sinds 1990. Hij heeft het Intermediate Senior II level van Iyengar yoga, en is in opleiding voor het Intermediate Senior III level. Hij is geregistreerd houder van het Iyengar Yoga Trade Mark. Hij heeft in 1994 de propedeuse van het Nederlands College voor Natuurgeneeskunde (NCN) behaald. Tevens is hij lid van de IyengarYoga Vereniging Nederland (IYVN), en heeft/had zitting in het bestuur en verschillende commissies binnen deze Vereniging. En hij is al 25 jaar lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN).
Sinds 1991 heeft hij meer dan 15 maal Poona in India bezocht om les te krijgen op het RIMYI (Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute). Hij is bijna elk jaar op het RIMYI voor zijn verdere yogaverdieping. Hij heeft vanaf 1987 vele malen les gehad van B.K.S. Iyengar, Geeta S. Iyengar, Prashant S. Iyengar en Abhijata Sridhar Iyengar. En verder volgt hij regelmatig workshops van internationale Iyengar yoga docenten.


Irma Menssink ('62)

Irma MenssinkIrma Menssinkgeeft samen met haar man Pascal Poell leiding aan het Iyengar Yoga Centrum Oosterhout en Breda. Zij is gediplomeerd natuurgeneeskundige (1988, NCN).
Vanaf 1998 geeft zij aan verschillende yogagroepen les en heeft jarenlang de zwangerschapsyoga les verzorgd. Zij is gediplomeerd Iyengar yoga docent sinds 2006, en heeft het Intermediate Junior III level. Zij is eveneens geregistreerd houder van het Iyengar Yoga Trade Mark en lid van de Iyengar Yoga Vereniging Nederland (IYVN). Zij heeft in 2000, 2004, 2008, 2015, 2017 en 2018 het RIMYI in India bezocht en lessen gevolgd en volgt regelmatig workshops van internationale Iyengar yoga docenten. Verder geeft zij begeleiding in meditatie en biedt de mogelijkheid tot spirituele begeleiding ondersteunt met Bach-bloesem-remedies en aura soma (kleurentherapie).