U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

IYLOB Introductie

U kunt alle informatie over onze leraren opleiding vinden in dit document.

 

Mentorschap

Vanuit het Ramamani Iyengar Memorial Yoga Insititute (RIMYI) Pune, India, vraagt men de Opleidingen tot Iyengar yoga docent om te zetten naar mentorschap, en leerlingen persoonlijk te begeleiden om Iyengar yoga docent te kunnen worden.

Na het overlijden van B.K.S. Iyengar zijn Geeta S. Iyengar en Prashant S. Iyengar de directie van het Instituut. In maart 2017 hebben ze deze verandering aangekondigd in een brief aan alle nationale verenigingen wereldwijd. In 2020 moet de aanpassing volledig zijn toegepast. Ondertussen zijn er veel gesprekken gevoerd met Geeta en Abhijata Sridhar, kleindochter van B.K.S. Iyengar en deel van de opleidingsstaf van het Instituut. Geleidelijk aan vormt zich een nieuw beeld van het mentorschap.

Als men overtuigd is van de inhoud van Iyengar yoga, en zich daar aan wil toewijden, dan vraagt het ‘practice’ en vanuit het ‘met hart en ziel’ oefenen kan de behoefte ontstaan om het door te geven, over te dragen aan anderen, en is het de bedoeling dat je de ‘ skills’ leert, hoe Iyengar yoga les te geven.

Dit gebeurt onder intensieve begeleiding van een mentor.

Je beoefent je eigen yoga asanas, pranayama en yoga levensweg en je leert hoe dit over te dragen, in praktijk en theorie.

Één van de voorwaarden om uiteindelijk een examen te doen, georganiseerd door de landelijke Iyengar Yoga Vereniging zijn twee aanbevelingen van een hoofd mentor en nog een begeleider met minimaal Int. Junior 3 niveau. Meer informatie over het doen van examen, zie www.iyengaryoga.nl, opleiding, examens, examengids.

Wat het mentorschap bij de Iyengar Yoga Leraren Opleiding Brabant inhoudt, staat beschreven in het bovenstaande document.