U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 Intermediate Junior Opleiding

Voor Iyengar Yoga leraren met het Introductory certificaat is het mogelijk zich verder te verdiepen in de kunst van de asana’s en pranayama en in het lesgeven. Er zijn een aantal studie dagen die voorbereiden voor het Intermediate Junior examen op alle drie niveaus met aandacht voor die 3 syllabi in het uitvoeren van de asana’s en het lesgeven daarin. Het is dus ook voor leraren die al Junior I of II zijn. Ook is het toegankelijk voor mensen die zich alleen willen verdiepen in asana’s van deze syllabi.

 

Mentorschap

Vanuit het Ramamani Iyengar Memorial Yoga Insititute (RIMYI) Pune, India, vraagt men de Opleidingen tot Iyengar yoga docent om te zetten naar mentorschap, en leerlingen persoonlijk te begeleiden om Iyengar yoga docent te kunnen worden.

Na het overlijden van B.K.S. Iyengar zijn Geeta S. Iyengar en Prashant S. Iyengar de directie van het Instituut. In maart 2017 hebben ze deze verandering aangekondigd in een brief aan alle nationale verenigingen wereldwijd. In 2020 moet de aanpassing volledig zijn toegepast. Ondertussen zijn er veel gesprekken gevoerd met Geeta en Abhijata Sridhar, kleindochter van B.K.S. Iyengar en deel van de opleidingsstaf van het Instituut. Geleidelijk aan vormt zich een nieuw beeld van het mentorschap.

Als men overtuigd is van de inhoud van Iyengar yoga, en zich daar aan wil toewijden, dan vraagt het ‘practice’ en vanuit het ‘met hart en ziel’ oefenen kan de behoefte ontstaan om het door te geven, over te dragen aan anderen, en is het de bedoeling dat je de ‘ skills’ leert, hoe Iyengar yoga les te geven.

Dit gebeurt onder intensieve begeleiding van een mentor.

Je beoefent je eigen yoga asanas, pranayama en yoga levensweg en je leert hoe dit over te dragen, in praktijk en theorie.

Één van de voorwaarden om uiteindelijk een examen te doen, georganiseerd door de landelijke Iyengar Yoga Vereniging zijn twee aanbevelingen van een hoofd mentor en nog een begeleider met minimaal Int. Junior 3 niveau. Meer informatie over het doen van examen, zie www.iyengaryoga.nl, opleiding, examens, examengids.

Wat het mentorschap bij de Iyengar Yoga Leraren Opleiding Brabant inhoudt, staat beschreven in dit document.Data 2020:
zaterdag 29 augustus

zaterdag 3 oktober

zaterdag 31 oktober

zaterdag 5 december


Dag programma:

Afhankelijk van het aantal studenten; NEEM CONTACT MET ONS OP

10.00-13.00 uur Intermediate Junior I syllabus
13.00-13.30 uur pauze
13.30-14.30 uur alle niveaus geven elkaar les
14.30-17.30 uur Intermediate junior II (en III) syllabus
Iedereen is een halve dag (4 uur) aanwezig.

Of;
4 uur zonder pauze ochtend (9.30-13.30 uur) of middag (13.30-17.30 uur).

Kosten:

De Intermediate Junior dagen kosten € 52,50 per keer.


Toelatingscriteria voor de examens:

-    in bezit zijn van het  Introductory Leraar Certificaat van Iyengar Yoga
-    houder zijn van het Certificatie Keurmerk (CM) van Iyengar Yoga
-    lid zijn van de Iyengar Yoga Vereniging Nederland
-    heel regelmatig Iyengar Yoga beoefenen en lessen volgen

Examens:

  • Tussen elk examen zit een minimale tijdspanne van 6 maanden.
  • Intermediate Level I kan gedaan worden minimaal 18 maanden na het behalen van het Introductory Leraar Certificaat
  • Het examen bestaat uit een beoordeling van de eigen uitvoering van de asana’s van het betreffende niveau en eerdere niveaus. Gevolgd door een beoordeling van de lesvaardigheid.
  • Voorafgaand aan het praktische gedeelte van het examen is een theoretisch gedeelte.

Voor meer gedetailleerde informatie over de examens surf naar www.iyengaryoga.nl (de website van de IYVN)